Ženy v levočskej väznici si ucitli pamiatku blízkych zosnulých

05.11.2009 Levoča

Aj ženy v Ústave na výkon trestu odňatia slobody a výkon väzby v Levoči si pri príležitosti Sviatku všetkých svätých uctili na svätej omši svojich zosnulých. TASR dnes o tom informoval Tibor Ujlacký, hovorca Ordinariátu ...
Ženy, ktoré sú zaradené do stredného stupňa stráženia, si vo väznici odpykávajú nepodmienečné tresty. Pod vedením väzenského kaplána Slavomíra Molnára mali prvýkrát možnosť zúčastniť sa v ústave na pietnom akte. Pod jeho duchovným vedením si na nádvorí pri kríži mohli zapáliť sviece za svojich blízkych, ktorí už nie sú medzi nimi. Uctili si ich modlitbou a chvíľkou ticha. Ako uviedol Ujlacký, mnohé pri tejto príležitosti nedokázali ukryť slzy dojatia.
Pietna spomienka s odsúdenými ženami sa v tejto väznici konala prvýkrát po tom, čo ich nedávno presunuli z Ústavu pre výkon trestu odňatia slobody pre odsúdené ženy v Nitre. Väzenský kaplán sa tak musel preorientovať na čisto ženské osadenstvo väznice, v ktorej sa predtým nachádzali aj muži. Úspešná pastoračná aktivita v deň Sviatku všetkých svätých je tak podľa Ujlackého dobrým štartom v zmenenej situácii.
 

Vyberte región